Denford Software & Machines

Denford Software & Machines

 
 

Denford Software & Machines

Welcome to the Denford CAD CAM CNC forum


Hint - Try the google search at the bottom of the page
It is currently Fri 21 Sep , 2018 1:51 am

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Triac PC bare bones startup?
PostPosted: Thu 06 Sep , 2018 19:36 pm 
Offline

Joined: Thu 06 Sep , 2018 19:26 pm
Posts: 2 Hardware/Software: Denford Triac PC 1996
Hi,

I have been looking high and low for a start to finish setup on a Triac PC.

Its a 1996 build with ATC. I got it with some of the original software, and after loading it, I was not able to configure the connection details (boud rates, bits, etc).

Got the correct cable that came with the machine, now its just a matter of installing the correct software and making sure the 2 talk to each other.

Cant seem to find the right info on which file I need from the Denford legacy software site, and from what I have read those who have struggled to get the OEM software to work dont really explain how they did it, or my keyword skills have failed me.

Anyways I need to make sure the 3 axis work before I decided to upgrade to the more modern interfaces that are out there.

The computer I am using the connect to the Triac is an XP machine with a 9 pin parallel port.

Com port is set to one.

Thanks.

Some pictures cause everyone loves pictures:

Image

Image

Image

Image

Image

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Triac PC bare bones startup?
PostPosted: Mon 10 Sep , 2018 0:29 am 
Offline
CNC Apprentice
CNC Apprentice
User avatar

Joined: Wed 06 Feb , 2008 18:33 pm
Posts: 74
There should be a software version on the side of the electrical box.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Triac PC bare bones startup?
PostPosted: Mon 10 Sep , 2018 15:31 pm 
Offline

Joined: Thu 06 Sep , 2018 19:26 pm
Posts: 2 Hardware/Software: Denford Triac PC 1996
rasp wrote:
There should be a software version on the side of the electrical box.


It says;

Software Version 2.93'


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Triac PC bare bones startup?
PostPosted: Mon 10 Sep , 2018 17:22 pm 
Offline
CNC Apprentice
CNC Apprentice
User avatar

Joined: Wed 06 Feb , 2008 18:33 pm
Posts: 74
Machine is usually on COM2 and Tutor on COM1 or this can be changed in the .GO file


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL
[ Time : 0.143s | 16 Queries | GZIP : Off ]
 
Loading