Robot Issue

Help and info about Denfords CIM* and Virtual Reality CIM systems Robots and ASRS**
*(Computer Integrated Manufacturing) **(Automated Storage and Retrieval System)

Moderators: Mr Magoo, Martin, bradders, Steve

Post Reply
khawaja
Posts: 31
Joined: Thu 07 Mar , 2013 18:20 pm
Hardware/Software: Robotc Arm Mitsubishi RV-2AJ-S12

Robot Issue

Post by khawaja » Wed 22 May , 2013 8:26 am

Hi,
As I previously Describe we have two robots, One with Mill Machine, other with Lathe Machine,
I retrive list of parameters in those robots
Robot attached with Lathe is Working Perfectly Fine
But Robot Attached with Mill is not being controlled by robot Communicator.
I am uploading parameters details of both robots.
Kindly help me to resolve this problem as I have to complete My project as soon as possible.
Regards
Attachments
Lathe 3.jpg
Lathe Page 3
Lathe 3.jpg (283.82 KiB) Viewed 3442 times
Lathe 2.jpg
Lathe page 2
Lathe 2.jpg (258.02 KiB) Viewed 3442 times
Lathe 1.jpg
Lathe Page 1
Lathe 1.jpg (289.43 KiB) Viewed 3442 times
Mill 3.jpg
Mill Page 3
Mill 3.jpg (284.9 KiB) Viewed 3442 times
Mill 2.jpg
Mill page 2
Mill 2.jpg (259.13 KiB) Viewed 3442 times
Mill 1.jpg
Mil Page 1
Mill 1.jpg (289.53 KiB) Viewed 3442 times

User avatar
Denford Admin
Site Admin
Posts: 3586
Joined: Fri 10 Feb , 2006 12:40 pm
Hardware/Software: Go to User Control Panel > Profile
Enter as much information about your CNC hardware and software as you can - it makes it easier for everyone to know what you're talking about then.
Location: Sunny Brighouse
Contact:

Re: Robot Issue

Post by Denford Admin » Wed 22 May , 2013 14:00 pm

Can they be saved as a text file which can be compared to find any differences ?

khawaja
Posts: 31
Joined: Thu 07 Mar , 2013 18:20 pm
Hardware/Software: Robotc Arm Mitsubishi RV-2AJ-S12

Re: Robot Issue

Post by khawaja » Thu 23 May , 2013 9:43 am

I have Compared it ........
Parameters values of MEINSZ
MEINSZ
MEOFFZ
are different

User avatar
Denford Admin
Site Admin
Posts: 3586
Joined: Fri 10 Feb , 2006 12:40 pm
Hardware/Software: Go to User Control Panel > Profile
Enter as much information about your CNC hardware and software as you can - it makes it easier for everyone to know what you're talking about then.
Location: Sunny Brighouse
Contact:

Re: Robot Issue

Post by Denford Admin » Thu 23 May , 2013 9:59 am

Those look to be related to the joint encoder pulses (ie, positions)
You'd probably expect them to be different.

I don't know what else to suggest now (I've never used these robots, so don't know what common problems are either)

khawaja
Posts: 31
Joined: Thu 07 Mar , 2013 18:20 pm
Hardware/Software: Robotc Arm Mitsubishi RV-2AJ-S12

Re: Robot Issue

Post by khawaja » Thu 23 May , 2013 10:30 am

What would you suggest .
Should I Use Robot Communication or Robo Explorer to use robot in CIM setup?

User avatar
bradders
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1247
Joined: Mon 13 Feb , 2006 12:35 pm
Location: Brighouse, England
Contact:

Re: Robot Issue

Post by bradders » Thu 23 May , 2013 10:57 am

In the Mitsubishi RV-2AJ set up and running document I sent you earlier, there is a note ---- ROBCOMMS does not seem to work until the program name has been set as per below

Note ?
When setting up a program, under TEACH you can write the program name you want to construct e.g. ABC, you can then proceed to program position No’s. If you turn the Teach pendant Off the program is saved, but when you go back into TEACH you have to type in ABC again. To get round this, the first time you type in ABC for the program name turn Off the Teach pendant and then switch Off the controller. Switch the controller back On and then select TEACH and the name ABC should be there by default.


Could this be the problem ?

khawaja
Posts: 31
Joined: Thu 07 Mar , 2013 18:20 pm
Hardware/Software: Robotc Arm Mitsubishi RV-2AJ-S12

Re: Robot Issue

Post by khawaja » Fri 24 May , 2013 13:39 pm

What I Figured Out is
Some thing is missing
I wrote a program but it gives a error executing it which is
L4910 Error message Robot Language is mismatched
Cause The parameter RLNG is mismatched. (1:MELFA-BASIC Ⅳ , 0:MOVEMASTER command)
Measures Re-set RLNG or select an other program.

khawaja
Posts: 31
Joined: Thu 07 Mar , 2013 18:20 pm
Hardware/Software: Robotc Arm Mitsubishi RV-2AJ-S12

Re: Robot Issue

Post by khawaja » Mon 27 May , 2013 12:24 pm

Finally Both Robots are in working condition

User avatar
bradders
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1247
Joined: Mon 13 Feb , 2006 12:35 pm
Location: Brighouse, England
Contact:

Re: Robot Issue

Post by bradders » Mon 03 Jun , 2013 7:01 am

Congratulations, i am glad you managed to get both Robots up and running.

User avatar
Denford Admin
Site Admin
Posts: 3586
Joined: Fri 10 Feb , 2006 12:40 pm
Hardware/Software: Go to User Control Panel > Profile
Enter as much information about your CNC hardware and software as you can - it makes it easier for everyone to know what you're talking about then.
Location: Sunny Brighouse
Contact:

Re: Robot Issue

Post by Denford Admin » Tue 04 Jun , 2013 9:27 am

Finally Both Robots are in working condition
Glad it's working but could you share with us what you did to clear the Language mismatch error.
Thanks!

khawaja
Posts: 31
Joined: Thu 07 Mar , 2013 18:20 pm
Hardware/Software: Robotc Arm Mitsubishi RV-2AJ-S12

Re: Robot Issue

Post by khawaja » Tue 04 Jun , 2013 10:24 am

Yeah!
I think Programming through Robot Communicator is an issue. and it need some explanation and I think we don't have Manual for it..
When I programmed through Teach Pendant. It worked.
Also It was giving error when I Tried to edit 'ABC' program.
So when I entered name of program other than 'ABC' it worked.

khawaja
Posts: 31
Joined: Thu 07 Mar , 2013 18:20 pm
Hardware/Software: Robotc Arm Mitsubishi RV-2AJ-S12

Re: Robot Issue

Post by khawaja » Thu 06 Jun , 2013 14:40 pm

Program in ABC slot was written in Melfa Basic. That was causing problem. Solution is delete all program written in Melfa Basic

Post Reply