QuickCAM 3D V3.2

Help and support using the 3D and Bitmap Machining CAM packages:
QuickCAM 3D, QuickCAM 3D Pro, QuickCAM 4D (rotary axis CAM)

Moderators: Mr Magoo, Martin, bradders, Steve

Post Reply
RonShealer
Posts: 4
Joined: Mon 07 May , 2007 17:38 pm
Location: State College, PA

QuickCAM 3D V3.2

Post by RonShealer » Fri 02 Nov , 2007 20:07 pm

I have QuickCAM 3D V3.2. Will this work ok for milling out a CO2 dragster? I will use Inventor for drawing and save as an STL. Looks like it will pull the inventor drawings right in, just didn't turn on the Denford Router yet.

Thanks

Martin
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1681
Joined: Fri 24 Feb , 2006 17:09 pm
Location: Brighouse

Post by Martin » Fri 02 Nov , 2007 22:53 pm

The current version is 3.7

You can dowload the new version from,

http://www.website.denford.ltd.uk/suppo ... -downloads

Yes it is ok for the F1 dragster.

User avatar
Denford Admin
Site Admin
Posts: 3589
Joined: Fri 10 Feb , 2006 12:40 pm
Hardware/Software: Go to User Control Panel > Profile
Enter as much information about your CNC hardware and software as you can - it makes it easier for everyone to know what you're talking about then.
Location: Sunny Brighouse
Contact:

Post by Denford Admin » Mon 05 Nov , 2007 12:42 pm

It will only import STL files, and I would recommend getting the latest version as we have had past issues with different versions of ASCII and binary STL formats.

User avatar
Steve
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1270
Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Location: Denford UK

Post by Steve » Mon 05 Nov , 2007 12:53 pm

Ron,

First get the latest version. :!: :!: Then go to help and tutorials.

There is a F1 R6 US tutorial that will take you through CAM and Manufacture. There is also a section on design using ProDesktop but just follow the tutorial from the stage where you save the STL file.

There is also an advanced guide you can read. :D

viewtopic.php?t=120

Post Reply