Advantage 3 Extraction- 3 flashing LEDs

Help, advise and examples created by the Universal Laser Systems (ULS) VersaLaser laser cutting / marking machine supplied by Denford

Moderators: Mr Magoo, Martin, bradders, Steve

Post Reply
RMteacher
Posts: 4
Joined: Fri 08 Mar , 2013 19:15 pm
Hardware/Software: VL-200 Laser and Advantage 3

Advantage 3 Extraction- 3 flashing LEDs

Post by RMteacher » Fri 08 Mar , 2013 19:19 pm

Hi , our extraction unit has three flashing LEDs when it is turned on. The unit sounds fine , but it fails to extract fumes and smoke. The filters were replaced around 4 months ago and are not blocked. I removed the rear outlet pipe from the the VL-200 and there didn't seem to be a great deal of suction ( if any) .

Any ideas?



Regards

RM Teacher

Martin
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1613
Joined: Fri 24 Feb , 2006 17:09 pm
Location: Brighouse

Re: Advantage 3 Extraction- 3 flashing LEDs

Post by Martin » Sat 09 Mar , 2013 9:31 am


RMteacher
Posts: 4
Joined: Fri 08 Mar , 2013 19:15 pm
Hardware/Software: VL-200 Laser and Advantage 3

Re: Advantage 3 Extraction- 3 flashing LEDs

Post by RMteacher » Sat 09 Mar , 2013 12:33 pm

Thank you for the reply. I will take a look at the fuses - where about are they located in the unit?

Martin
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1613
Joined: Fri 24 Feb , 2006 17:09 pm
Location: Brighouse

Re: Advantage 3 Extraction- 3 flashing LEDs

Post by Martin » Sun 10 Mar , 2013 13:28 pm

Behind the cover on the left hand side. You will need a 3mm allen key to remove it.

RMteacher
Posts: 4
Joined: Fri 08 Mar , 2013 19:15 pm
Hardware/Software: VL-200 Laser and Advantage 3

Re: Advantage 3 Extraction- 3 flashing LEDs

Post by RMteacher » Sun 10 Mar , 2013 14:12 pm

Thank you Martin. I will take a look tomorrow , is there anything else I should look for? The diagnostic notes are a little vague.

Post Reply