New machine - how to physically move the tool?

All info relating to the Denford Router 2600 and Pro CNC routers

Moderators: Mr Magoo, Martin, bradders, Steve

Post Reply
LindsayG
Posts: 1
Joined: Tue 30 Oct , 2018 9:19 am
Hardware/Software: CNC Router 2600 Pro

New machine - how to physically move the tool?

Post by LindsayG » Sun 11 Nov , 2018 8:02 am

Hello all. We just took delivery of the new Router 2600 for F1 in Schools. I can't work out how to get the tool to physically move to the 000 point I'm trying to set. The instructions for setting the datum tell me to touch the tool onto the left hand side of the billet and then set parameters in the software. All good except for the 'touching the tool' part.
I can hear the servos going and there are reassuring clicking noises as though it *wants* to move. I can also get the spindle to turn, the door locks and unlocks and so on.
I'm starting to think there may be some last bit of packaging in place which I can't see, or just some very obvious button I haven't spotted.
Any help please?

Joe Bennett
Posts: 1
Joined: Wed 23 Jan , 2019 8:31 am
Hardware/Software: 2600 PRO

Re: New machine - how to physically move the tool?

Post by Joe Bennett » Wed 23 Jan , 2019 8:32 am

Did you manage to solve this issue? i am currently having the same problem.

User avatar
Steve
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1267
Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Location: Denford UK

Re: New machine - how to physically move the tool?

Post by Steve » Wed 23 Jan , 2019 9:52 am

Does the machine move to the home position when you first connect it?

Go to the help menu and select the tutorial to cut a part with a single tool.

This will take you through how to set up the machine and move the axes to the datum position.

Post Reply