2D design V1 issue

A forum for issues relating to the use of TechSoft 2D design and Denford CNC machines

Moderators: Mr Magoo, Martin, bradders, Steve

Post Reply
chris17_99
Posts: 7
Joined: Wed 24 Jun , 2009 8:39 am

2D design V1 issue

Post by chris17_99 » Wed 24 Jun , 2009 9:39 am

Hi there i need a little bit of help as i'm not overly familiar with 2D design. We have a Denford Maxirouter that we want to use with 2D design. The problem is that its not in the current plotter list that 2D design has. I dont know how i can add this to the list so we can use it.
Can anyone help

User avatar
Steve
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1232
Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Location: Denford UK

Re: 2D design V1 issue

Post by Steve » Wed 24 Jun , 2009 9:44 am

Hi,

To use techsoft 2D Design V1 with the denford machines you must buy the Denford Extension for Techsoft.

If you find the 3 1/2" licence disc for Techsoft it should say Extensions Denford on it. If it does then the Denford machines should apear at the top of the plotter list.

Are there any Denford machines in the plotter list?

User avatar
bradders
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1248
Joined: Mon 13 Feb , 2006 12:35 pm
Location: Brighouse, England
Contact:

Re: 2D design V1 issue

Post by bradders » Wed 24 Jun , 2009 10:47 am

Hi Chris,
From Techsoft select FILE\PLOT select the down arrow in plotting devices, use the slide bar to scroll up and Denford Maxirouter (link) should be there.

chris17_99
Posts: 7
Joined: Wed 24 Jun , 2009 8:39 am

Re: 2D design V1 issue

Post by chris17_99 » Wed 24 Jun , 2009 10:57 am

bradders wrote:Hi Chris,
From Techsoft select FILE\PLOT select the down arrow in plotting devices, use the slide bar to scroll up and Denford Maxirouter (link) should be there.

I tried looking in here but it's not listed.

User avatar
bradders
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1248
Joined: Mon 13 Feb , 2006 12:35 pm
Location: Brighouse, England
Contact:

Re: 2D design V1 issue

Post by bradders » Wed 24 Jun , 2009 11:04 am

Are any of the Denford machines listed ? if not have you checked all Steves advice above ?

chris17_99
Posts: 7
Joined: Wed 24 Jun , 2009 8:39 am

Re: 2D design V1 issue

Post by chris17_99 » Wed 24 Jun , 2009 12:13 pm

I reckon i need to get hold of this Denford Extension disk.

User avatar
Denford Admin
Site Admin
Posts: 3587
Joined: Fri 10 Feb , 2006 12:40 pm
Hardware/Software: Go to User Control Panel > Profile
Enter as much information about your CNC hardware and software as you can - it makes it easier for everyone to know what you're talking about then.
Location: Sunny Brighouse
Contact:

Re: 2D design V1 issue

Post by Denford Admin » Wed 24 Jun , 2009 14:13 pm


User avatar
bradders
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1248
Joined: Mon 13 Feb , 2006 12:35 pm
Location: Brighouse, England
Contact:

Re: 2D design V1 issue

Post by bradders » Wed 24 Jun , 2009 15:57 pm

I e mailed the Denford Techsoft Extensions out to you or one of your colleagues

chris17_99
Posts: 7
Joined: Wed 24 Jun , 2009 8:39 am

Re: 2D design V1 issue

Post by chris17_99 » Thu 25 Jun , 2009 8:18 am

Ahh that would have been me then, i installed them but when you go into 2D design theres no Denford plotters in the list.

User avatar
bradders
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1248
Joined: Mon 13 Feb , 2006 12:35 pm
Location: Brighouse, England
Contact:

Re: 2D design V1 issue

Post by bradders » Thu 25 Jun , 2009 8:36 am

The installation on Techsoft 2D design Ver 1 and the Denford Techsoft Extensions should be simple, It shoul jus work, we know this because we have a lot of users. The only thing I can thinkl of is, have you changed the install paths if you are on a network ? If so look in the help files in Techsoft and type in DENFORD there is a section there that might be of help

User avatar
Denford Admin
Site Admin
Posts: 3587
Joined: Fri 10 Feb , 2006 12:40 pm
Hardware/Software: Go to User Control Panel > Profile
Enter as much information about your CNC hardware and software as you can - it makes it easier for everyone to know what you're talking about then.
Location: Sunny Brighouse
Contact:

Re: 2D design V1 issue

Post by Denford Admin » Thu 25 Jun , 2009 8:46 am

Have you checked the following ? (it sounds to me like Techsoft doesn't have the Denford bit enabled in its license)
There are 3 items to get the Techsoft 2D software to have Denford Machines in the PLOT list

1. Techsoft 2D CD
2. Techsoft 2D 3-1/2" registration floppy with EXTENSION DENFORD written on it
3. A Denford CD or 3-1/2" floppy titled DENFORD TECHSOFT EXTENSIONS.

If you just install these then the Denford Machine names should appear in the PLOT list within Techsoft 2D

chris17_99
Posts: 7
Joined: Wed 24 Jun , 2009 8:39 am

Re: 2D design V1 issue

Post by chris17_99 » Thu 25 Jun , 2009 10:00 am

Tried this, they dont appear in the plotter list.

This is all that appears in the plotter list.

Image

User avatar
Steve
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1232
Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Location: Denford UK

Re: 2D design V1 issue

Post by Steve » Thu 25 Jun , 2009 10:10 am

As already stated before

You have installed the wrong version of Techsoft.

:doh:

Install techsoft again.

When you put in the licence disc it must say

EXTENSIONS DENFORD

If the licence disc does not say this then the machines will not be in the plot list.

chris17_99
Posts: 7
Joined: Wed 24 Jun , 2009 8:39 am

Re: 2D design V1 issue

Post by chris17_99 » Thu 25 Jun , 2009 10:26 am

Okie dokie, looks like we'l have to buy one cause we have a registration disk but its not the one your asking me to use.


Thanks for your help

User avatar
Steve
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1232
Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Location: Denford UK

Re: 2D design V1 issue

Post by Steve » Thu 25 Jun , 2009 10:31 am

Have you bought this in the past? :?:

If so Techsoft will send you a replacement for a small handling fee. :D

If not you have to buy it at full value. :(

It may be worth buying Quick CAM 2D Design instead as its a much better solution. :?

This would allow you to import files from Techsoft as DXF's or design in the package itself and it has much better post process capability than the old Denford Extension.

Quick CAM 2D Design costs the same as the Denford Extension for Techsoft £150 :)

chris17_99
Posts: 7
Joined: Wed 24 Jun , 2009 8:39 am

Re: 2D design V1 issue

Post by chris17_99 » Thu 25 Jun , 2009 11:14 am

Well it's been all setup on a machine a while ago but they have a new machine in tech now so they need it reinstalling. The only disks they have is the original 2D Design cd and a floppy disk which you insert to register it, theres not extensions disk.


May-b its lost

User avatar
Steve
CNC Guru
CNC Guru
Posts: 1232
Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Location: Denford UK

Re: 2D design V1 issue

Post by Steve » Thu 25 Jun , 2009 16:39 pm

If you e-mail Bradders with your school address details then he should be able to check if you ever bought it.

If you did then request a replacement from Techsoft.

Post Reply