Denford Software & Machines

Denford Software & Machines

 
 

Denford Software & Machines

Welcome to the Denford CAD CAM CNC forum


Hint - Try the google search at the bottom of the page
It is currently Thu 16 Aug , 2018 9:32 am

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Parting off in quickturn
PostPosted: Wed 11 Nov , 2009 17:06 pm 
Offline

Joined: Tue 15 May , 2007 20:10 pm
Posts: 33
Location: West Yorkshire
How do I get the quick turn software to part off my piece at the end of the machining ?

_________________
Why did I choose this profession, cos it aint for the money !


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parting off in quickturn
PostPosted: Wed 11 Nov , 2009 17:48 pm 
Offline
CNC Guru
CNC Guru
User avatar

Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Posts: 1223
Location: Denford UK
Just draw a vertical line to the centre of the part when designing and make sure you have a parting tool active in your tool library. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parting off in quickturn
PostPosted: Thu 12 Nov , 2009 10:41 am 
Offline

Joined: Tue 15 May , 2007 20:10 pm
Posts: 33
Location: West Yorkshire
I have the tool set up in my library and I have drawn the line but it doesnt show the parting off on the simulation in either quick turn 2d or the vr lathe software.

_________________
Why did I choose this profession, cos it aint for the money !


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parting off in quickturn
PostPosted: Thu 12 Nov , 2009 10:43 am 
Offline

Joined: Tue 15 May , 2007 20:10 pm
Posts: 33
Location: West Yorkshire
I have just checked the generate information and it quotes

(Part Off)
Cannot Process: Parting off is disabled for grooving tool

How do I fix this problem

Thanks

_________________
Why did I choose this profession, cos it aint for the money !


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Parting off in quickturn
PostPosted: Fri 13 Nov , 2009 12:02 pm 
Offline
CNC Guru
CNC Guru
User avatar

Joined: Tue 21 Feb , 2006 16:15 pm
Posts: 1223
Location: Denford UK
Go to the Options page

Machine tooling

Highlight the parting tool and click edit.

Make sure the check box is ticked for parting

I will check with Admin why this is not the default setting.


Attachments:
screen6.jpg
screen6.jpg [ 99.74 KiB | Viewed 3255 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL
[ Time : 0.217s | 20 Queries | GZIP : Off ]
 
Loading