Search found 33 matches

by tecteach
Wed 28 Sep , 2011 14:43 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Versa Laser is not cutting deep enough
Replies: 11
Views: 6566

Re: Versa Laser is not cutting deep enough

Nope we made one from instructions given to our technician.
by tecteach
Wed 28 Sep , 2011 14:18 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Versa Laser is not cutting deep enough
Replies: 11
Views: 6566

Re: Versa Laser is not cutting deep enough

I have full administration rights, the laser is just over two years old, the optics have been cleaned and we are now at a loss over what to do next. This machine is critical to our GCSE group and it isn't working.
by tecteach
Wed 28 Sep , 2011 13:01 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Versa Laser is not cutting deep enough
Replies: 11
Views: 6566

Re: Versa Laser is not cutting deep enough

Have sorted out a calibration tool and reset the engraving table and cutting bed, they were about 1.0mm out. BUT, we are still having problems, the laser seems very bright and has created a large burn mark around the cutting area setting the wood on fire. The finished cut is charred and has charcoal...
by tecteach
Tue 20 Sep , 2011 15:46 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Versa Laser is not cutting deep enough
Replies: 11
Views: 6566

Re: Versa Laser is not cutting deep enough

I am finding the laser will not cut through the material using the auto focus mode (as it was orignally set up). We haven't got the stepped tool you mention in our box that came with the laser. I have cleaned everything, got Auto Z enabled etc, BUT the laser does seem to be higher than normal when c...
by tecteach
Tue 20 Sep , 2011 13:08 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Laser not cutting as good as it used to
Replies: 3
Views: 2000

Re: Laser not cutting as good as it used to

Hi there, I am having this problem and have done everything you have suggested but do not know where to find the 'auto focus' you mention ?
by tecteach
Thu 12 May , 2011 10:11 am
Forum: VersaLaser
Topic: Materials table not coming up
Replies: 4
Views: 1839

Re: Materials table not coming up

Morning,
The green lines are not coming up and the stepper motors are not running either.
by tecteach
Tue 10 May , 2011 12:14 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Materials table not coming up
Replies: 4
Views: 1839

Materials table not coming up

We have had to install a new hard drive in the PC that runs our VLS4.6 versalaser. The drivers has been re-installed and we can communicate with the machine but two problems :

1) The bed will not go down

2) We have lost all our materials

Can you advise how we can get these back please ?
Many Thanks
by tecteach
Wed 16 Mar , 2011 10:35 am
Forum: Turn270
Topic: Z datum not setting to zero
Replies: 11
Views: 2788

Re: Z datum not setting to zero

I have had time this morning to do yet another set up on the machine. I have print screened each step for you to look at and see if you can see what the problem is.
Please advise.
by tecteach
Mon 14 Mar , 2011 11:14 am
Forum: Turn270
Topic: Z datum not setting to zero
Replies: 11
Views: 2788

Re: Z datum not setting to zero

Hi, thanks for the advice. No problems with attaching as a .zip file
by tecteach
Mon 14 Mar , 2011 9:20 am
Forum: Turn270
Topic: Z datum not setting to zero
Replies: 11
Views: 2788

Re: Z datum not setting to zero

The support file will not send, I have a connection error message 10060 ?
by tecteach
Mon 14 Mar , 2011 9:18 am
Forum: Turn270
Topic: Z datum not setting to zero
Replies: 11
Views: 2788

Re: Z datum not setting to zero

I have created the support file, but this was on my demo which had worked fine previously. The pupils' offset has disappeared which is strange, also when I tried to run my demo set up after the datums refused to zero (which worked fine previously) the program threw up an error code message. Please a...
by tecteach
Tue 08 Mar , 2011 12:03 pm
Forum: Turn270
Topic: Z datum not setting to zero
Replies: 11
Views: 2788

Re: Z datum not setting to zero

This is the print screen I have taken when the Z workpiece offset was set to zero.
None of the datums were setting to zero.
Please advise
by tecteach
Tue 08 Mar , 2011 11:25 am
Forum: Turn270
Topic: Z datum not setting to zero
Replies: 11
Views: 2788

Z datum not setting to zero

We are doing controlled assessment today and when we have come to set the Z datum on the workpiece offset it will not reset to zero.
We have rebooted the pc and also turned the machine on and off numerous times but it will not work.
Please advise on how to overcome this problem.
by tecteach
Wed 09 Feb , 2011 15:29 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Laser cutting over dimension plate ?
Replies: 1
Views: 1330

Laser cutting over dimension plate ?

Our versalaser has started cutting / engraving on the dimension plate / ruler. It looks as though the laser is not homing to x and y correctly and when focused is slightly off where it should be. Can you tell me how to correct this problem ?
Thanks
by tecteach
Tue 09 Nov , 2010 16:32 pm
Forum: VR Turning - All Versions
Topic: Error code on program that has run many times before
Replies: 5
Views: 3938

Re: Error code on program that has run many times before

Thanks for the reply, as it happens tool 3 was the problem and I re-did the tool offset. I have no idea why the offset changed. Also today on the same project we had the following occur which has me baffled : A pupil set up their own offset under their own name under direct supervision, when the mac...
by tecteach
Mon 08 Nov , 2010 11:01 am
Forum: VR Turning - All Versions
Topic: Error code on program that has run many times before
Replies: 5
Views: 3938

Error code on program that has run many times before

I have been batch manufacturing the same component with no problems. However, today I have received the following error message from VR Turning : Machine Error Block 272 - Move exceed limits From x 0.00 z 0.00 to x 10.692 z -43.131 limits are set to x 0.00 x -150.00 z 0.00 x -225.00 I have run the 3...
by tecteach
Mon 06 Sep , 2010 14:29 pm
Forum: Turn270
Topic: Screw Cutting with low carbon steel
Replies: 2
Views: 1282

Screw Cutting with low carbon steel

Hi, We are having difficulties when screw cutting with low carbon steel. The tool stops and jams halfway down the thread depth, half way along the length of the screw. When looking at the cam wizard in quickturn 2d I have found the RPM & pecking depth for cutting aluminium & steel are the same. Sure...
by tecteach
Thu 19 Aug , 2010 10:24 am
Forum: Turn270
Topic: Saving Offsets
Replies: 1
Views: 1132

Saving Offsets

I am having trouble saving and retrieving offsets. I am using Quickturn 2D to create the machine code and VR turning to run the machine. I am setting the offsets in VR turning and at the end of the machining cycle pressing file, save. This saves the .fnl file in the mydocs/denford/cnc files director...
by tecteach
Mon 05 Jul , 2010 17:58 pm
Forum: Turn270
Topic: Parting Off Troubles
Replies: 0
Views: 1191

Parting Off Troubles

I have just received the new parting off tool we recently bought from yourselves after damaging the old one by machining medium carbon steel without being told not to. I have put a new tip in and set the machine running. Everything went well untill the parting off tool came into contact with the wor...
by tecteach
Mon 25 Jan , 2010 21:58 pm
Forum: VersaLaser
Topic: Marking the underside of acrylic
Replies: 2
Views: 1590

Marking the underside of acrylic

I have noticed when I am cutting white opaque acrylic it marks on the underside. Is there anyway I can prevent this as I want to dye sublimate on both sides ?
Also, is there a good way to clean the honeycomb cutting bed other than wiping it carefully ?